ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ затримало екс-керівника підприємства "Укрзалізниці", котрий півроку переховувався від слідства

Скорика підозрюють у завданні підприємству 8,8 млн гривень збитку.

НАБУ затримало екс-керівника підприємства "Укрзалізниці", котрий півроку переховувався від слідства
Фото: nabu.gov.ua

У четвер, 10 травня, детективи Національного антикорупційного бюро затримали у Вінниці колишнього в.о. голови правління приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" Олександра Скорика, оголошеного в розшук за підозрою в завданні підприємству 8,8 млн гривень збитку.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Слідство встановило, що чиновник, зловживаючи службовим становищем, восени 2016 року уклав із заздалегідь визначеною страховою компанією два договори добровільного страхування на 8,8 млн гривень. При цьому підприємство жодного разу не звернулося по отримання страхових виплат під час настання страхових випадків, котрих, як з'ясували детективи НАБУ, було не менше ніж 50 протягом терміну дії цих договорів.

28 листопада 2017 року екс-керівнику держпідприємства було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Оскільки місце його перебування на той момент було невідоме, 1 грудня 2017 року його оголосили в національний розшук. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ ведуть із вересня 2016 року за матеріалами перевірки господарської діяльності підприємства Міністерством інфраструктури.

Нагадаємо, Київ-Дніпровське МППЗТ було створене 1971 року для звільнення виробника від невластивих йому функцій з маневрової роботи, навантаження-розвантаження вагонів та виконання експедиційних операцій і забезпечує перевезення вантажів від 64 залізничних станцій примикання УЗ до фронтів вивантаження і навантаження.

Основний вид його діяльності - перевезення вантажів залізничним транспортом між станціями примикання і власниками вантажу, маневрова робота на під'їзних шляхах і вантажних фронтах, операції з навантаження і вивантаження з вагонів, утримання й ремонт під'їзних шляхів і рухомого складу.

Київ-Дніпровське МППЗТ обслуговує понад 1000 підприємств, зокрема теплові та атомні електростанції, підприємства нафтопереробної та хімічної промисловості, цементні заводи, заводи з виготовлення залізобетонних виробів, домобудівні комбінати, гранітні кар'єри, комбінати хлібопродуктів, елеватори, цукрові заводи.

100% акцій ПрАТ належать державі в особі Мінінфраструктури.

Підприємство на своєму сайті стверджує, що посідає друге місце після УЗ у сегменті ринку промислових вантажів з часткою в 10%.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram