ГоловнаСуспільствоЖиття

Безпеку на фіналі Ліги чемпіонів гарантуватимуть близько 12 тис. правоохоронців

МВС розробляє алгоритм дій для гарантування публічної безпеки під час матчів.

Безпеку на фіналі Ліги чемпіонів гарантуватимуть близько 12 тис. правоохоронців
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ розробляє алгоритм дій щодо гарантування публічної безпеки під час проведення фінальних матчів жіночої та чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА, які відбудуться в Києві 24 і 26 травня.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час робочої наради в аеропорту "Бориспіль", повідомляється на сайті МВС.

"На час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів планується залучити близько 12 тисяч правоохоронців. З них - 6 тисяч поліцейських, 3 тисячі нацгвардійців, тисяча прикордонників та інші підрозділи", - сказав він.

Фото: mvs.gov.ua

"Сьогодні ми відпрацьовуємо в аеропорту "Бориспіль" заходи, пов'язані з фінальним матчем Ліги чемпіонів. Ми повинні скоординувати свої дії з метою забезпечення громадського порядку та безпеки. Ряд заходів ми вже провели: це робота наших ситуаційних центрів, також ми перевірили локації, де розміщуватимуться гості та команди", - зазначив перший заступник міністра. 

Фото: mvs.gov.ua

Крім того, він наголосив на важливості посилення співпраці з міжнародним бюро Інтерполу.

"У нас не повинно залишитися жодних проблемних питань. Я хотів би звернути увагу на роботу нашого (Укрбюро. - Ред.) Інтерполу. Обов'язково треба налагодити комунікацію з офіцерами поліції, котрі прибудуть разом з командами", - додав Яровий.

Фото: mvs.gov.ua

За його словами, основне навантаження лежатиме на міжнародному аеропорту "Бориспіль", також іноземні гості прибуватимуть у "Жуляни", аеропорти Харкова та Одеси. Усього очікується прибуття понад 20 тис. уболівальників, учасників та офіційних делегацій, більшість з яких прибудуть чартерними рейсами.

Нагадаємо, Великобританія підготувала пам'ятку безпеки для уболівальників "Ліверпуля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram