ГоловнаСуспільствоЖиття

Викраденого ФСБ у Криму севастопольця звинуватили в участі в терористичній організації

Енвер Сейтосманов провів ніч в ізоляторі

Викраденого ФСБ у Криму севастопольця звинуватили в участі в терористичній організації
Фото: Портал Крымских Новостей

Енверу Сейтосманову, двоюрідному брату фігуранта севастопольського справи "Хізб ут-Тахрір" Нурі Примова, інкримінують участь у діяльності терористичної організації (ч.2 ст.205.5 КК РФ). Напередодні люди без відзнак вивезли його з матір'ю і братом з власного будинку в селищі Тилове під Севастополем. Про це кореспонденту LB.ua розповів брат Енвера Ернес Сейтосманов, який проходитиме свідком у справі.

За його словами, невідомі вранці 10 травня провели обшук у їхньому будинку. Усього було шестеро чоловіків у балаклавах, без розпізнавальних знаків. Вилучили кілька книг, телефон і планшет.

Після обшуку в Тиловому матір братів Сейтосманових Гульнару повезли в її дім у село Садове Нижньогірського району. Там також провели обшук, але нічого не вилучили. Ернеса Сейтосманова після допиту в управлінні ФСБ відпустили. Енвера Сейтосманова затримали, ніч він провів у ізоляторі тимчасового утримання в Севастополі.

Сім'я Сейтосманових - мусульмани. 2015 року в Ернеса Сейтосманова проходив обшук у зв'язку з севастопольською "справою Хізб ут-Тахріру". Тоді чотирьох севастопольців - Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваїтова і Нурі Примова - заарештували і згодом засудили за терористичною статтею.

Нагадаємо, раніше ФСБ викрала трьох родичів кримчанина, засудженого у справі "Хізб ут-Тахріру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram