ГоловнаСуспільствоЖиття

Столична поліція відзвітувала про ситуацію в місті

День перемоги над нацизмом проходить без конфліктів і серйозних правопорушень.

Під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом в Києві не зафіксовано жодних серйозних правопорушень. Про це під час брифінгу повідомили перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий і керівник поліції Києва Андрій Крищенко.

Правопорядок у столиці забезпечували близько 2000 поліцейських разом з бійцями Національної гвардії України. В урядовому кварталі Києва та поблизу Арсенальної площі були встановлені металошукачі, працювали кінологи зі службовими собаками і фахівці вибухотехнічної служби.

"На початку заходу одна людина намагалася зайти на акцію з гвинтівкою Мосіна. На цей час її оглянули експерти і попередньо встановили: вона не придатна до пострілів і не є вогнепальною зброєю. Крім того, в кінці ходи також затримали чоловіка, який в рюкзаку намагався пронести газові балончики. Тому, з огляду на велике скупчення громадян, поліція вирішила тимчасово вилучити ці предмети", - зазначив Андрій Крищенко.

Фото: npu.gov.ua

Як зазначив голова київської поліції, на чотирьох чоловік, яких доставляли до територіального управління поліції, склали адміністративні матеріали. Стосовно ще двох чоловіків вирішується питання про правову кваліфікацію їх дій. Всього в управління поліції доставили шістьох людей.

Фото: npu.gov.ua

Андрій Крищенко також зазначив, що в порівнянні з минулими роками громадяни майже не використовують заборонену символіку, дотримуючись норм закону.

За словами Сергія Ярового, загалом в державі заходи пройшли спокійно. Участь в акціях взяли 365 тис. осіб.

"Все пройшло без грубих порушень правопорядку. Можу відзначити роботу співробітників поліції комунікації, проводили роз'яснювальну роботу і запобігали конфліктним ситуаціям", - зазначив Крищенко.

Нагадаємо, сьогодні в першій половині дня в Києві затримали близько 20 осіб за носіння забороненої символіки, серед затриманих - Олена Бережна, мати покійного народного депутата Ірини Бережної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram