ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіційні заходи в Харкові пройшли без пригод

Пенсіонерів, які співають військові пісні, ніхто не чіпає.

Офіційні заходи в Харкові пройшли без пригод
Фото: www.city.kharkov.ua

У Харкові на Меморіалі Слави закінчилися офіційні заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", в церемонії взяли участь ветерани, міський голова Харкова Геннадій Кернес, заступник голови обладміністрації Євген Шахненко, народні депутати, представники духовенства і громадськості.

За офіційною колоною йшла група на чолі з екс-нардепом від КПУ Аллою Олександрівською. Вони несли прапор Перемоги і скандували: "З Днем перемоги!", "Спасибі дідові за перемогу", "Фашизм не пройде", "Перемога буде за нами". Багато йшли з портретами загиблих у Другій світовій війні.

За оцінками поліції, в церемонії покладання квітів взяли участь до 15 тис. осіб. Охорону громадського порядку забезпечували близько 600 правоохоронців. Офіційне покладання закінчилося без пригод.

Зараз на Меморіал продовжують йти люди з квітами. Поліція перевіряє сумки та рюкзаки. На виході з комплексу група літніх людей (до 30 осіб) співають радянських пісень про війну.

Нагадаємо, в ніч на 6 травня в Харкові повалили бюст радянського маршала Георгія Жукова. Однак уже вранці бюст встановили на місце, а міський голова Геннадій Кернес розпорядився поставити охорону навколо всіх пам'ятників "борцям з фашизомом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram