ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ закликало скасувати розпорядження про заборону вакцин АКДС і ІПВ

Смерть дитини в Тернопільській області не пов'язана з вакцинацією.

МОЗ закликало скасувати розпорядження про заборону вакцин АКДС і ІПВ
Фото: childbrand.ua

Держслужба з лікарських засобів і контролю за наркотиками повинна відкликати раніше видане розпорядження про тимчасове вилучення вакцини "Імовакс Поліо" і вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку.

Про це повідомляється на сайті МОЗ за результатами розслідування смерті дитини в Тернопільській області.

Відзначається, що експерти не знайшли підтвердження того, що смерть дитини може бути пов'язана із застосуванням вакцини, тому видане розпорядження є необґрунтованим.

Зараз МОЗ працює над удосконаленням порядку встановлення тимчасової заборони імунобіологічних препаратів, щоб уникнути подібних непорозумінь у майбутньому.

"Вакцинація - єдиний спосіб, який допомагає убезпечити дитину від інфекційних хвороб, що призводять до тяжких наслідків або смерті. Всі вакцини в Україні - безпечні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією здоров'я і мають багаторічний позитивний досвід застосування", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в документі Держлікслужби повідомлялося, що при використанні в Тернопільській області вакцини для профілактики поліомієліту серії Р3А501V (суспензія для ін'єкцій по 5 мл (10 доз) у флаконах № 10, виробництва Санофі Пастер, Франція) зафіксовано летальний випадок. У зв'язку з цим було прийнято рішення заборонити реалізацію та застосування імунологічного лікарського препарату "Імовакс Поліо вакцина для профілактики поліомієліту інактивована".

Заборонено також вакцину для профілактики дифтерії, правця та кашлюку серії 282Р6016А з цільноклітинним компонентом кашлюку, що виробляється в Індії.

У лютому 2018 року Держлікслужба видала, а згодом скасувала розпорядження про тимчасову заборону вакцин БЦЖ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram