ГоловнаСуспільствоПодії

На шахті "Золоте" в Луганській області стався прорив шахтних вод

Шахті загрожує затоплення.

На шахті "Золоте" в Луганській області стався прорив шахтних вод
Фото: Wikimapia

У Луганській області на шахті "Золоте", яка входить в структуру ДП "Первомайськвугілля", стався прорив шахтних вод.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

В результаті події приплив води збільшився до 2 тис. м. куб. на годину, було призупинено роботи з видобутку вугілля і зупинено проходження гірничих виробок. Зазначається, що наявних потужностей шахти "Золоте" не вистачає для відкачування такого об'єму води, через що рівень затоплення продовжує зростати.

На шахті введено в дію план ліквідації аварії та встановлено цілодобове чергування старшого керівництва шахти "Золоте" ДП "Первомайськвугілля". Вживаються заходи для прискорення закупівлі обладнання для посилення водовідливного комплексу шахти.

"У керівництві компанії найімовірнішою причиною значного збільшення обсягів води вважають прорив води із затоплених шахт "Батьківщина" і "Першотравнева", які розташовані на окупованій території Луганської області та гідрологічно пов'язані з шахтою "Золоте"", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що затоплення шахти "Юний комунар" (Юнком), розташованої на непідконтрольній частині Донбасу, матиме непередбачувані наслідки для навколишнього середовища не тільки України, але й інших країн Чорноморського басейну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram