ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумах суд засудив чоловіка до 6 місяців арешту за вбивство бездомного собаки

З засудженого також стягнули 1 тис. гривень.

У Сумах суд засудив чоловіка до 6 місяців арешту за вбивство бездомного собаки
Фото: goodvin.info

Зарічний районний суд Сум засудив місцевого жителя до шести місяців арешту за вбивство бездомного собаки.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Винесено обвинувальний вирок стосовно громадянина С., якого звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України), і йому призначено покарання у вигляді арешту терміном 6 місяців", - повідомили в прес-службі.

У березні минулого року в Сумах у присутності сторонніх осіб, не реагуючи на їхні зауваження, обвинувачений завдав численних колото-різаних поранень ножем бездомному собаці. Тварина померла у ветеринарній клініці.

При призначенні покарання суд врахував характер і ступінь тяжкості злочину та особу винного. Згідно з обвинувальним актом, підсудний щиро розкаявся і активно сприяв розкриттю злочину. Разом з тим під час судового розгляду справи своєї вини він уже не визнавав.

Відзначають, що при винесенні вироку суд врахував, що обвинувачений був раніше судимий, у тому числі за насильницькі злочини. Суд також стягнув із засудженого 1 тис. гривень.

Нагадаємо, в квітні Верховна Рада відправила на доопрацювання закон про покарання за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, документом пропонувалося посилити відповідальність за жорстоке поводження з бездомними тваринами.

Минулого року житель Луцька отримав 5 років в'язниці за знущання з кошенят. Півроку тому до позбавлення волі за аналогічною статтею засудили 18-річну лучанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram