ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві націоналісти передали СБУ бразильця, який воював за "ДНР" (оновлено)

Лусваргі затримали біля будівлі посольства Бразилії.

У Києві націоналісти спіймали громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР".

Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

За його словами, Лусваргі затримали біля будівлі посольства Бразилії. Активісти мають намір відвести затриманого в Службу безпеки.

Оновлення. У речах бразильця знайшли велику суму грошей. Вони були заховані в спортивній сумці для тенісних ракеток. На цей момент націоналісти разом із Лусваргі перебувають у приймальні СБУ. Чекають на слідчого.

Нагадаємо, з бразильського Сан-Паулу на Донбас 33-річний Рафаель Лусваргі приїхав на початку осені 2014 року. До цього він кілька років служив у французькому Іноземному легіоні, а також був співробітником поліції в себе вдома в Бразилії. За більш ніж рік свого перебування на Донбасі Лусваргі встиг змінити декілька підрозділів. Восени 2015 року він поїхав з Донбасу.

Через рік, 6 жовтня 2016 року, Лусваргі затримали в аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ. Його до Києва заманили під приводом роботи в сфері морських перевезень.

Лусваргі засудили вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак у серпні 2017 року вирок бразильському бойовику відмінили і призначили новий розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності. Розглядати справу Лусваргі повинен був не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Втім після скасування вироку бразильця на свободу не випустили. Йому продовжили запобіжний захід, і Лусваргі залишився під вартою в Київському слідчому ізоляторі.

У грудні 2017 року Лусваргі випустили з-під варти під особисте зобов'язання, за яким він не міг виїжджати за межі Києва, повинен був повідомляти суду про зміну свого місця проживання, а також з'являтися до суду на першу вимогу.

3 травня 2018 року з'ясувалося, що Лусваргі живе в Свято-Покровському Голосіївському монастирі Української православної церкви (Московський патріархат).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram