ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківську няню судитимуть за тортури дитини-інваліда

Жінка била 14-річну дівчинку із ДЦП.

Харківську няню судитимуть за тортури дитини-інваліда
Фото: стоп-кадр видео ТСН

Харківська місцева прокуратура №1 скерувала в Дзержинський райсуд Харкова обвинувальний акт щодо 46-річної жінки, яка була нянею дівчинки з дитячим церебральним паралічем (ДЦП) і била її, коли вони залишалися удвох.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Жінці повідомлено про підозру за фактом заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.125 КК України) малолітній дитині. Однак під час слідства зібрано докази, які дали підстави для зміни підозри - дії жінки перекваліфікували за ч.1 ст.127 КК Україна (катування)", - сказано в повідомленні.

У березні в правоохоронні органи звернулася мама 14-річної дівчинки - інваліда дитинства із ДЦП. Вона повідомила, що виявила на тілі дочки синці і численні ушкодження, після чого встановила у квартирі відеореєстратор. Камера зафіксувала, як няня била дитину, коли вони залишалися удвох.

Нагадаємо, раніше в Київській області няня однорічної дитини пограбувала сім'ю переселенців з Донбасу на 91 тис. доларів. Після затримання з'ясувалося, що няня протягом доби встигла купити дві квартири в Києво-Святошинському районі та віддати борги. Залишок - 14 тисяч доларів - знайшли в нижній білизні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram