ГоловнаСуспільствоПодії

У Борисполі знайшли посилку з 5 кг кокаїну (оновлено)

Вартість партії наркотиків - понад 8 млн гривень.

Співробітники Служби безпеки України заблокували в Київській області контрабанду великої партії кокаїну.

Правоохоронці встановили, що раніше судимий за кримінальні злочини житель столиці замовляв кокаїн у свого знайомого в одній із країн Центральної Америки. "Товар" надходив в Україну через закордонні вантажні відправлення. Використовуючи зв'язки в кримінальному світі, ділок збував наркотики в різні регіони України, зокрема за допомогою кур'єрів, повідомляють на сайті спецслужби.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на території Київської митниці в місті Бориспіль під час отримання чергового відправлення. У затриманого правоохоронці вилучили понад п'ять кілограмів кокаїну, захованого в коробках з роликовими ковзанами. Вартість виявленої партії наркотиків на "чорному ринку" становить понад вісім мільйонів гривень.

Готується повідомлення про підозру й обрання запобіжного заходу затриманому. У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України встановлюють інших осіб, причетних до цієї протиправної діяльності.

Оновлення. Затриманий виявився відомим хакером, засудженим у США до 8 років в'язниці, повідомила прес-служба столичної прокуратури у Фейсбуці.

"У цей час затриманому повідомлено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України - контрабанда наркотичного засобу в особливо великих розмірах, покарання за яке становить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

За інформацією слідства, затриманий був раніше судимий на території США і засуджений до 8 років в'язниці за кібершахрайство і заволодіння близько 15 млн доларів США, після чого був депортований в Україну.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram