ГоловнаСуспільствоПодії

Двох росіян, які прилетіли в Україну, відправили назад через георгіївські стрічки

На прохання прикордонників зняти символіку громадяни РФ відповіли відмовою.

Двох росіян, які прилетіли в Україну, відправили назад через георгіївські стрічки
Фото: facebook.com/oleh.slobodyan

Прикордонники в аеропорту "Бориспіль" не впустили в Україну двох громадян Росії, які прикріпили георгіївські стрічки на свій багаж.

"Учора ввечері в аеропорт "Бориспіль" із Мінська прилетіли двоє молодих людей, чоловік і жінка, громадяни РФ. Обоє прибули з особистою метою, мали достатньо коштів для перебування в Україні і зворотні квитки. Але на багажі туристів були прикріплені георгіївські стрічки, які заборонені в Україні. На прохання прикордонників зняти цю символіку громадяни РФ відреагували негативно. У зв'язку із цим прикордонники відмовили цим особам у перетині кордону, і зворотним рейсом вони повернулися до Мінська", - написав у фейсбуці речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Нагадаємо, георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

У Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "Самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Держприкордонслужба кілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram