ГоловнаСуспільствоЖиття

Імовірному організаторові викрадення Вербицького і Луценка продовжили арешт і додали статтю

Адвокати вимагали його госпіталізації.

Імовірному організаторові викрадення Вербицького і Луценка продовжили арешт і додали статтю
Суд по Волкову
Фото: Катерина Серко

Печерський суд Києва продовжив на два місяці арешт для Олександра Волкова,  якого підозрюють в організації викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка в січні 2014 року.

Під час засідання суду адвокати підозрюваного заявили про необхідність госпіталізації Волкова через проблеми з серцем і вимагали змінити запобіжний захід на домашній арешт.

Прокурор Олексій Донський заявив, що необхідності в цьому немає, зате зібрана достатня доказова база провини Волкова, і це збільшує ймовірність втечі підозрюваного в разі зміни запобіжного заходу. За результатом проведених слідчих дій в обвинувачення Волкова додали 255 статтю Кримінального кодексу - створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

"Дані мобільного оператора про переміщення свідчать, що Волков виїхав з офісу Чеботарьова і прибув до лікарні на 11 хвилин раніше від Вербицького і Луценка і далі рухався за маршрутом викрадачів", - заявив Донський. Крім того, є свідки, які підтверджують участь Волкова в нараді "тітушок", на якій обговорювалися деталі викрадення.

"Саме Волков пропонував свої варіанти, як це зробити найбільш ефективно", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з Олександрівській лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували, а потім кинули в лісі. Луценку вдалося вижити, а Юрій Вербицький помер 22 січня і став одним із перших героїв Небесної сотні.

Волкова підозрюють в організації викрадення, йому інкримінують ст.115 (вбивство), ст.127 (катування) та ст.146 (викрадення людини) Кримінального кодексу України, а також ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину).  Під час слідства було встановлено, що участь у викраденні брали 11 осіб, всі, крім Волкова - в розшуку. Його заарештували в липні 2017 р. 29 липня спливає строк досудового розслідування. Волкову загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram