ГоловнаСуспільствоПодії

"Укртелеком" вирішив вимкнути систему оповіщення населення в Київській області

Обладміністрація не підписала з компанією договір.

"Укртелеком" вирішив вимкнути систему оповіщення населення в Київській області
Фото: detector.media

Телекомунікаційна компанія "Укртелеком" знеструмить систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації в Київській області з 14 травня в зв'язку з відсутністю договору з Київською обласною державною адміністрацією.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Укртелеком" є одним з підприємств, яке здатне здійснювати експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури і технічних засобів оповіщення і для її обслуговування обласні державні адміністрації зобов'язані передбачати відповідне фінансування та укладати договори з підприємствами, які такі роботи можуть здійснити.

"Однак Київська обласна державна адміністрація (це не стосується м.Києва), чия апаратура оповіщення історично розташовується на території окремих підрозділів "Укртелекому" і обслуговується працівниками оператора, вже два роки поспіль ігнорує підписання відповідних договорів для фінансування робіт з експлуатаційно-технічного обслуговування апаратури і технічних засобів оповіщення. Весь цей час, з огляду на ситуацію в країні і важливість наявності системи територіального оповіщення, "Укртелеком" продовжував підтримувати в готовності до застосування систему оповіщення Київської області (обслуговування, ремонт і т.ін.) за власні кошти", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначено, що "Укртелеком" неодноразово звертався до Київської ОДА з пропозицією про укладення угоди, проте не отримував від неї коштів за електроенергію, спожиту таким обладнанням оповіщення.

"Укртелеком обслуговує систему оповіщення, яка в разі необхідності використовується державними органами влади. Більшість ОДА відповідально ставляться до системи оповіщення, в тому числі до її фінансування для підтримки в робочому стані. Наші працівники займаються її обслуговуванням. Що стосується ситуації в Київській області, то, на жаль, на сьогодні відсутній договір між нами, а значить і правові підстави, і кошти на здійснення відповідних робіт. Тому ми змушені поінформувати громадськість про знеструмлення системи оповіщення в Київській області", - заявив директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов.

Також зазначено, що "Укртелеком" запропонував обладміністрації здійснити демонтаж і вивіз апаратури, направивши на узгодження відповідний графік.

"Оператор заздалегідь попередив Київську ОДА, що змушений, починаючи з 14 травня цього року, вимкнути від електроживлення апаратуру системи оповіщення", - йдеться в повідомленні.

При цьому "Укртелеком" заявляє, що не вимикатиме від каналів комутації цю апаратуру, що дозволить оперативно відновити її роботу в разі зміни ситуації і вирішення проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram