ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія захопила 500 українських радіочастот у Криму і проводить "конкурс" на їх розподіл

Після анексії 39 українських радіостанцій і 31 телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення на півострові.

Росія захопила 500 українських радіочастот у Криму і проводить "конкурс" на їх розподіл
Фото: http://mediasat.info

Росія вкрала понад 500 радіочастот в анексованому Криму і проводить конкурси на мовлення на цих частотах.

Про це заявив завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвинов, передає "Крим.Реалії".

Литвинов посилався на дані звіту, підготовленого за участю міністерства.

Він зазначив, що після російської анексії захоплено 503 частоти українських мовників на півострові.

"Вершина цинізму в тому, що зараз російський регулятор абсолютно офіційно, згідно із законами Російської Федерації, проводить конкурси на ці частоти. Відповідно до всіх міжнародних реєстрів, конвенцій, ці частоти належать Україні", - заявив представник Мінінформації.

Крім того, у звіті також сказано, що після анексії 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення на півострові.

Нагадаємо, в серпні 2017 року з Чонгара на північ Криму почали транслювати п'ять українських телеканалів: Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), Чорноморська ТРК, ICTV, 5 канал і канал "Тоніс".

Це стало можливо завдяки новій 150-метровій телевежі на Чонгарі, будівництво якої почалося в грудні 2016 року. Також у Криму можна почути у ФМ-діапазоні Перший канал Українського радіо (100,7 FM). Ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вежу отримали також радіо "Мейдан" (101,4 FM), "Крим. Реалії" (105,9 FM) і "Херсон FM" (107,8 FM).

Окупаційна влада півострова пообіцяла глушити сигнал з нової української вежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram