ГоловнаСуспільствоЖиття

Директору ЛБТЗ, підозрюваному в розтраті 28,5 млн гривень, не вистачило електронного браслета

"Таке зобов'язання, як носіння електронного засобу контролю, так і не було застосовано, оскільки немає таких вільних пристроїв".

Директору ЛБТЗ, підозрюваному в розтраті 28,5 млн гривень, не вистачило електронного браслета

Солом'янський районний суд Києва скасував зобов'язання носити електронний браслет стеження для директора державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа, підозрюваного в розтраті 28,5 млн гривень.

Про це йдеться в матеріалах суду.

У квітні захист Тимківа подав у суд клопотання про скасування зобов'язань, покладених на Тимківа після внесення 2 млн гривень застави.

"У клопотанні зазначено, що таке зобов'язання, як носіння електронного засобу контролю, так і не було застосовано, оскільки, згідно з відповідями територіальних управлінь Національної поліції України за місцем проживання і реєстрації підозрюваного, немає таких вільних пристроїв", - йдеться в судовому рішенні.

Крім того, адвокати заявили, що заборона на виїзд за кордон перешкоджає спілкуванню підозрюваного з дружиною і дочкою, які з 2010 року проживають в Австрії.

Захист просив замінити Тимківу запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання і скасувати додаткові зобов'язання, покладені на нього. Суд частково задовольнив клопотання і скасував лише зобов'язання носити електронний браслет.

Нагадаємо, Тимківа призначили у вересні 2015 року, після того як його попередника звільнили за зрив планів виробництва військової техніки для АТО.

У липні минулого року НАБУ затримало Тимківа і його заступника Олега Ткаченка за підозрою в розкраданні 28 млн гривень (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу). За версією слідства, ЛБТЗ закупив старі двигуни для танка Т-72 за ціною нових. 18 липня Тимків вийшов на волю під заставу і повернувся до виконання обов'язків. 20 липня його відсторонили від посади.

У березні 2018 року НАБУ завершило досудове розслідування проти посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод". Повідомляли, що у справі проходять директор ЛБТЗ, його заступник з комерційних питань, начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майор, начальник відділу в управлінні ЦБТУ ВСУ, полковник і засновник ТОВ "Булет Лайн".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram