ГоловнаСуспільствоЖиття

Патрульні виявили понад 7 тисяч порушень у пасажирських перевезеннях

Чи зазнають відповідальності перевізники, МВС не уточнює.

Патрульні виявили понад 7 тисяч порушень у пасажирських перевезеннях
Фото: Виталий Мирошниченко

Патрульна поліція за 10 днів виявила понад 7 тис. порушень у пасажирських перевезеннях. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"Загалом поліцейські перевірили близько 36 тис. одиниць транспорту, серед них 1736 автобусів, призначених для перевезення організованих груп дітей. За період проведення комплексу заходів "Перевізник" поліцейські оформили 7029 адміністративних матеріалів за порушення, допущені водіями автобусів", - сказано в повідомленні.

Найпоширеніші з порушень - перевезення пасажирів понад установлену кількість, недотримання вимог дорожніх знаків і розмітки, нехтування правилами зупинки під час посадки і висадки пасажирів, наявність технічних несправностей транспортних засобів, керування водіями без необхідних документів, відхилення від визначеного маршруту руху і незаїзд на автостанцію, управління автобусами, які не пройшли обов'язковий технічний контроль.

Читайте також: 5 осіб отримали в маршрутці хімічні опіки

"Крім того, під час заходів поліцейські проводять профілактичні бесіди з водіями та перевізниками про неухильне дотримання вимог Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Чи були перевізники відсторонені або оштрафовані за виявлені порушення, не вказано.

Нагадаємо, 20 квітня в Україні патрульні поліцейські почали перевірку транспортних засобів, що надають послуги пасажирських перевезень.

17 квітня в Кривому Розі в ДТП за участю маршрутного таксі загинули 9 осіб, ще двоє постраждалих померли в лікарні через кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram