ГоловнаСуспільствоЖиття

Суди поновили на посаді 260 поліцейських, які провалили атестацію

Через нестачу кадрів поновлені поліцейські швидко повертаються до роботи.

Суди поновили на посаді 260 поліцейських, які провалили атестацію
Фото: vn.npu.gov.ua

За рішеннями судів у столиці поновлено на посаді 260 колишніх поліцейських, які не пройшли атестацію. Про це повідомив керівник Головного управління Національної поліції України в Києві Андрій Крищенко в інтерв'ю УНН.

"У нас загалом у поліції Києва звільнили приблизно 11% за результатами атестації, це приблизно 800 осіб. Уже в цей час є рішення суду про поновлення 260 осіб. Ще деякі рішення ми оскаржимо. Приблизно в цей час 260 осіб, але не всі ще взялися за обов'язки", - сказав Крищенко.

Голова столичної поліції пояснив, що хоча частково були набрані нові співробітники, через неукомплектацію відділень поновлені через суд співробітники не мають проблем із працевлаштуванням.

Читайте також: Чому поліція не повинна заплющувати очі на ромські погроми

"Скажімо, посада оперуповноваженого - це не одна посада і не 10, а їх сотні, тому ми зможемо за рішенням суду поновити людини на тій посаді, на якій вона була. Поліцейський не програє ні в посадовому окладі, ні у вислузі років", - додав Крищенко.

Нагадаємо, голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомляв, що більш ніж 2000 звільнених працівників правоохоронних органів поновилися на своїх посадах через суди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram