ГоловнаСуспільствоВійна

Наєв виключає загострення бойових дій з вини українських військових

Однак відповідь на обстріли з боку противника буде жорсткою.

Наєв виключає загострення бойових дій з вини українських військових
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Керівництво Об'єднаних сил не прогнозує загострення бойових дій на Донбасі у зв'язку з початком проведення операції й анонсує зміцнення позицій Збройних Сил України на лінії зіткнення.

Про це під час брифінгу в Краматорську з нагоди початку операції Об'єднаних сил заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Знаю, що мешканці Донбасу по обидві сторони від лінії зіткнення найбільше побоюються активізації бойових дій. Ми розуміємо це. Саме тому хочу підкреслити - ми не прогнозуємо загострення бойових дій у зв'язку з початком операції", - сказав він.

"Ми прийшли не для того, щоб роздмухувати конфлікт, а для того, щоб прискорити його завершення", - додав Наєв.

При цьому він пообіцяв, що значні зусилля будуть спрямовані на зміцнення позицій Збройних Сил України на лінії зіткнення.

"Це означає, що буде проведено обов'язкове дообладнання та посилення оборонних споруд, створення нових укриттів для особового складу і техніки", - пояснив Наєв.

Він також розповів про намір переглянути схеми мінно-вибухових загороджень і очистити від вибухівки передусім ті ділянки, які створюють небезпеку для місцевого населення.

При цьому Наєв заявив, що відповідь на обстріли з боку противника буде жорсткою.

"Перш за все, ми не будемо миритися із системними обстрілами, які противник проводить проти українських позицій, порушуючи всі можливі домовленості й оголошене перемир'я... Відповідь на такі провокації буде жорсткою і незворотною. Ми виходимо з того, що виконання Мінських домовленостей не позбавляє нас, Об'єднані сили, права на самозахист, тобто на захист від вогню і реагування на дії терористів усіма доступними способами", - підкреслив він.

Наєв повідомив, що цього року почалося масштабне переозброєння протитанкових підрозділів, що виконують завдання на лінії зіткнення, сучасними протитанковими комплексами вітчизняного виробництва, такими як "Стугна-П" і "КОРСАР", що значно збільшить щільність і надійність протитанкової оборони українських військ.

У той самий час передбачається також широке застосування в черговому режимі розвідувально-вогневих комплексів з метою запобігання веденню вогню артилерією противника.

При цьому Наєв зазначив, що на цей момент американські ракетні комплекси Javelin на озброєнні Об'єднаних сил не перебувають.

Нагадаємо, 30 квітня в Україні завершилася Антитерористична операція на Донбасі і почалася операція Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram