ГоловнаСуспільствоЖиття

Донецький священик, звільнений з полону ДНР, потребує допомоги

Священик переніс кілька операцій і хіміотерапію після полону.

Донецький священик, звільнений з полону ДНР, потребує допомоги
Фото: ngnews.org

Греко-католицькому священику отцю Тихону (Сергію) Кульбаці з Донецька, який був у полоні бойовиків, терміново потрібна фінансова допомога для проведення операції.

У 2009 році в судинах ноги о. Тихона була агресивна пухлина, гемангіоендотеліома. Священик переніс операцію і кілька курсів хіміотерапії. Після полону рівень онкомаркерів став критичним. Йому провели курс хіміотерапії, операцію з видалення виразки шлунка, а також радикальне лікування цукрового діабету.

Читайте: У молитві за ворогів. Інтерв'ю з отцем Тихоном Кульбакою

За його словами, зараз лікарі видалять йому лімфатичну пухлину на нозі і зроблять реконструкцію лімфатичних судин. Операція проходитиме в Таллінні 15 травня. 20 травня він повинен повернутися в Україну.

"Якщо все пройде добре - операція принесе в моє життя кардинальні зміни на краще, тому що ця проблема мене мучить з 1994 року", - відзначає священик у Facebook.

Вартість операції становить 210 тис. грн. Усі, у кого є можливість допомогти священикові, можуть переказувати кошти на картку Приватбанку 5363 5423 1004 5415.

Отець Тихон Кульбака потрапив у полон 4 липня 2014 року. Його тримали 12 днів. Після того, як бойовики дізналися, що священик хворий на цукровий діабет, давали йому білий хліб і дуже мало води, що шкідливо діабетикам. Священикові доводилося пити воду з туалетного бачка. На 12 день священика вивезли в поле і залишили в його машині. Як потім виявилося, активну роль у звільненні священика зіграв муфтій Саїд Ізмагілов. Три місяці отець Тихон нічого не розповідав про полон, боячись за своїх парафіян. Тільки-но більшість із них покинула окуповану територію, зміг розповісти про ті події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram