ГоловнаСуспільствоПодії

Другу добу туристи не можуть вилетіти з Єгипту в Україну, а з Києва до Єгипту (оновлено)

Частина з понад 200 українських туристів, які повинні були в п'ятницю вилетіти з Шарм-ель-Шейха, очікують літак сьогодні ввечері.

Другу добу туристи не можуть вилетіти з Єгипту в Україну, а з Києва до Єгипту (оновлено)
Фото: VasylKyrylych\Facebook

Частина з 215 українців, які 27 квітня не змогли вилетіти з аеропорту в Шарм-ель-Шейха в Україну, досі залишаються в Єгипті. Літак, який прибув з України до Єгипту вчора, зміг забрати тільки частину з них.

Про це повідомив в Twitter нначальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

"Туристична компанія повідомляє про готовність вивезти групу українців, що продовжують перебувати в Шарм-ель-Шейх, 29.04 в другій половині дня", - написав він.

Тим часом в аеропорту "Бориспіль" 300 туристів більше однієї доби не можуть вилетіти до Єгипту, повідомляє 5 канал.

Їх рейс кілька разів відкладали, туристи, серед яких є іноземці, зокрема, громадяни Білорусі, провели добу в аеропорту, а потім їх розселили в готелі.

“Представники столичного аеропорту "Бориспіль" пояснили, що не відповідальні за виліт, так авіаперевізник укладає договір на перевезення безпосередньо з туроператором. Компанія Join up, яка і обслуговувала людей, ситуацію не коментує, але з туристами вони обіцяли зв'язатися сьогодні, проте коли вони зможуть полетіти на відпочинок, не повідомляють", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Пізніше Кирилич у Twitter  написав, що виліт українських туристів із Шарм-ель-Шейха планується на 30 квітня.

"За інформацією туркомпанії, ситуація з перевезенням українських туристів із Шарм-ель-Шейха в Україну ускладнюється. Причина - немає літаків. Виліт планується на 30.04. Консул вживає заходів щодо врегулювання ситуації", - зазначив він.  

Нагадаємо, 215 українських туристів чекають вильоту з Шарм-ель-Шейха з п'ятниці, 27 квітня. Частина з них вилетіла до Києва в суботу. Раніше повідомлялося, що літак затримали через технічні причини. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram