ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 61 раз відкривали вогонь на Донбасі за добу

Троє українських військових поранені в результаті обстрілу, ще троє отримали бойові травми.

Бойовики 61 раз відкривали вогонь на Донбасі за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 28 квітня, російсько-окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по опорних пунктах Збройних Сил України, продовжуючи порушувати Мінські домовленості. Про це інформує прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку із забороненої 122 мм артилерії, 120 і 82 мм мінометів агресор обстріляв наші опорні пункти поблизу Новотошківського. Також 122 мм артилерійські системи і озброєння танка противник застосував в районі Кримського, а міномети калібру 120 мм - під Троїцьким і Луганським.

Крім цього, з 82 мм мінометів вогонь вівся по українських укріпленнях поблизу Причепилівки і Новозванівки, з гранатометів різних типів - близько Попасної і Луганського, з озброєння БМП - в районі Троїцького, а з стрілецької зброї - неподалік Новоселівки.

На донецькому напрямку з заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Авдіївки. Також 120 мм міномети агресор застосував під Богданівкою і Новотроїцьким, а міномети калібру 82 мм - в районі Шахти «Бутівка», Новоселівки і Водяного.

Крім цього, з різних видів піхотного озброєння - гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - бойовики вели вогонь по наших позиціях поблизу Талаківки, Гнутового, Водяного, Широкиного, Мар'їнки, Кам'янки, Павлополя, Новотроїцького, Лебединського, Опитного, Верхньоторецька, Красногорівки і шахти "Бутівка". Також під Водяним, Широкиним і Мар'їнкою - вівся снайперський вогонь.

В результаті ворожих обстрілів четверо українських воїнів отримали поранення. Ще троє наших армійців - отримали бойові травми. Постраждалих захисників доставили в лікувальні установи.

Нагадаємо, раніше на Донбасі російських офіцерів усунули від командування бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram