ГоловнаСуспільствоЖиття

На єпархії УПЦ МП розіслали бланки листів до Варфоломія проти автокефалії

Вірян просять заповнити їх за наданим зразком.

На єпархії УПЦ МП розіслали бланки листів до Варфоломія проти автокефалії
Фото: Макс Требухов

В Українській православній церкві Московського патріархату просять вірян надсилати листи Вселенському патріарху Варфоломію з проханням не надавати Томос про автокефалію Українській православній церкві. Про це, посилаючись на власні джерела, пише Укрінформ.

На єпархії УПЦ МП надійшли десятки тисяч бланків листа Вселенському патріарху, які треба заповнити за наданим зразком. Вірянам пропонується звернутися до патріарха з проханням "не узаконювати розкол" і висловити протест проти створення Єдиної помісної церкви на основі "розкольницьких угруповань УПЦ КП і УАПЦ".

За даними агентства, тільки на одну єпархію надійшло 20 тисяч бланків, які потрібно заповнити протягом вихідних.

Разом з пропонованою формою вірянам видають пам'ятку, у якій їх переконують, що надання Томосу УПЦ КП і УАПЦ є порушенням їхніх конституційних прав.

За даними джерел, священики почали заповнювати такі форми в Запорізькій єпархії, проте відмовилися заповнювати в Хмельницькій.

Нагадаємо, 17 квітня Порошенко під час зустрічі з головами фракцій заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням видати Томос щодо Української помісної автокефальної церкви.

19 квітня депутати Верховної Ради підтримали таке рішення.

В УПЦ МП назвали звернення про автокефалію "перевищенням влади" і "втручанням у церковні справи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram