ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі російських офіцерів усунули від командування бойовиками

Минулого тижня в районі Сміливого противник втратив новітній зразок техніки РЕБ російського виробництва.

На Донбасі російських офіцерів усунули від командування бойовиками
Фото: InformNapalm

На окупований Донбас приїхала група інспекторів російської армії, які проводять розслідування з приводу втрати особового складу і через втрату обладнання радіоелектронної боротьби.

На період проведення розслідування кадрові російські військові відсторонені від управління підрозділами. Тимчасово їх обов'язки виконуватимуть місцеві найманці, наразі з Росії не прибуде заміна, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"За інформацією розвідки штабу АТО, минулого тижня в районі Сміливого (Луганська область) противник втратив новітній зразок техніки РЕБ російського виробництва - станцію встановлення перешкод Р-330Ж "Житель". Втрату військового майна намагалися "списати" на обстріли силами АТО, у що, очевидно, не повірили російські куратори", - йдеться в повідомленні.

У розвідці штабу припускають, що техніка РЕБ могла бути знищена в результаті нехтування елементарними пожежними нормами або ж через некомпетентність російських військових, за якими і призначено розслідування.

Раніше повідомлялося, що з півночі бойовики російсько-окупаційних військ 26 разів відкривали вогонь по укріпленнях українських захисників на Донбасі. В результаті ворожого вогню наші військові не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram