ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заочно засудив до 12 років в'язниці "голову верховного суду ДНР" Якубовського

Під його головуванням "Верховний суд ДНР" ухвалив низку незаконних вироків, зокрема про застосування до громадян покарання у вигляді смертної кари.

Суд заочно засудив до 12 років в'язниці "голову верховного суду ДНР" Якубовського
Эдуард Якубовский

Апеляційний суд Донецької області заочно засудив до 12 років в'язниці громадянина Росії - голову "Верховного суду ДНР" Едуарда Якубовського.

Про це повідомив у Фейсбуці прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

"Черговим засудженим за роботу на окупантів став громадянин РФ Едуард Якубовський, який очолив «Верховний суд ДНР» у вересні 2014 року і донині координує роботу судової системи на тимчасово окупованій території", - написав він.

Бондаренко також зазначив, що під головуванням Якубовського "Верховний суд ДНР" ухвалив низку незаконних вироків, зокрема про застосування до громадян покарання у вигляді смертної кари.

У червні 2017 року Селидівський міський суд Донецької області виправдав Якубовського, але прокуратура подала апеляцію. 26 квітня Апеляційний суд ухвалив новий вирок, яким визнав його винним за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу і заочно засудив до 12 років позбавлення волі.

"Оскільки 59-річний спільник терористів перебуває на тимчасово окупованій бойовиками території, проти нього проводилося спеціальне (заочне, - ред.) досудове розслідування", - додав Бондаренко.

Нагадаємо, 13 квітня прокуратура відправила під заочний суд голову окупаційної адміністрації Горлівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram