ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму у справі "диверсанта" Панова допитали нібито полковника ГУР Міноборони України

"Засекречений свідок" Сергій Дорофєєв виступав від сторони обвинувачення.

У Криму у справі "диверсанта" Панова допитали нібито полковника ГУР Міноборони України

26 квітня в підконтрольному Росії Верховному суді Криму на засіданні у справі "українського диверсанта" Євгена Панова допитали засекреченого свідка Сергія Дорофєєва.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Сторона звинувачення представила його колишнім кадровим співробітником ГУР Міноборони України у званні полковника.

Під час засідання Дорофєєв заявив, що був у Києві за місяць-два до затримання Панова і в приватній бесіді колеги по службі розповіли йому про підготовку диверсії і назвали імена Євгенія Панова і Олексія Сандула.

Крім "засекреченого свідка", суд також заслухав свідчення експерта-вибухотехніка, двох співробітниць військторгу в Севастополі і представника військової частини в Джанкої.

"Військовий прокурор ставив гіпотетичні запитання про те, а що б сталося і які збитки могли би бути, якби диверсанти проникли на територію військової частини", - розповів адвокат Панова Сергій Легостов.

Наступне засідання призначене на 10:00 27 квітня.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ РФ оголосила про запобігання в окупованому Криму терактам і затримання одного з їх організаторів - жителя Запорізької області Євгена Панова. До затримання він працював водієм автобуса АТП Запорізької АЕС.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Панов і Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Повідомляли, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством, однією з умов якої була відмова від адвоката. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Панов провину не визнав і від угоди зі слідством відмовлявся. 17 квітня суд продовжив Панову арешт на півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram