ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Урологія в медичному центрі "Омега-Київ"

Урологія - це спеціальність, що лікує сечовий і статевий тракти в чоловіків і сечовий тракт у жінок. Серед найпоширеніших захворювань, з якими пацієнти звертаються до уролога, виділяють запальні і травматичні захворювання, вроджені аномалії нирок, сечового міхура, геніталій і сечового тракту, а також порушення сексуального та репродуктивного здоров'я у чоловіків.

Клініка omega-kiev.ua
Клініка omega-kiev.ua

Урологія включає і консервативне лікування захворювань, таких як інфекції сечової системи, і хірургічне лікування (наприклад, корекція нетримання сечі, захворювання простати, онкологічні захворювання). Оскільки кількість захворювань урологічної сфери неухильно зростає, пошук методів вирішення проблем своєчасної діагностики та виявлення проблеми є найважливішим завданням для лікарів-урологів не тільки в нашій країні, а й у всьому світі. Медицина не стоїть на місці, і зусилля працівників медичної сфери спрямовані на пошук методів діагностики і лікування, які будуть менш травматичними, безболісними і значно скоротять час на реабілітацію, завдяки чому пацієнт зможе отримати ефективне своєчасне лікування і якомога швидше повернутися до нормального життя.

Це важливо, адже, за статистикою МОЗ, 10-12% українців живуть з урологічними захворюваннями, і ця цифра поступово зростає.

З якими симптомами потрібно звернутися до уролога?

Якщо ви спостерігаєте один з нижчеописаних симптомів, вам потрібно звернутися до лікаря:

  •     Біль у попереку (гострий або ниття);
  •     Порушення сечовипускання, відчуття дискомфорту під час або після сечовипускання;
  •     Нетримання сечі;
  •     Олігурія/анурія;
  •     Енурез;
  •     Затримка сечі;
  •     Ниркова колька;
  •     Біль у ділянці сечового міхура;
  •     Біль у ділянці яєчок (орхіалгія);
  •     Поява гною або крові в сечі;
  •     Зниження лібідо та ін.

Сучасні методи діагностики та лікування урологічних захворювань

Найпоширенішим методом діагностики урологічних захворювань є УЗД. Це безпечний (не використовується іонізуюче випромінювання) й інформативний метод, який часто використовують як скринінг для виявлення захворювань сечостатевої системи.

Ендоскопія - метод, який дозволяє обстежити внутрішні органи за допомогою спеціального інструмента - ендоскопа. Широко застосовується для діагностики захворювань уретри і патологій нирок. Як метод лікування ендоскопія має свої переваги - менш травматичний, знижені ризики ускладнень, післяопераційний період короткий. Один з ендоскопічних методів - це цистоскопія: метод дослідження уретри і сечового міхура за допомогою оптичної системи - цистоскопа.

Лапароскопія - хірургічне втручання, яке має безліч переваг, оскільки робляться дрібні проколи на тілі. Операція безпечна і позбавляє пацієнта великих післяопераційних шрамів на тілі, скорочує період реабілітації.

Магнітно-резонансна томографія - це неіонізуючий метод діагностики, який зараз часто використовується для діагностики захворювань нирок, сечового міхура, передміхурової залози (простати), мошонки і яєчок, надниркових залоз, оскільки має відмінну візуалізацію і часто не вимагає введення контрастного препарату для виявлення проблеми. Метод широко використовують в урологічній онкології, оскільки дає хорошу візуалізацію всіх структур, зокрема м'яких тканин. Статистика показує, що на сьогодні різко зросла захворюваність на рак передміхурової залози. МРТ є золотим стандартом для виявлення процесу і його локального стадіювання, що допомагає визначити тактику лікування, а також підходить для післяопераційного контролю.

Лікування урологічних захворювань у медичному центрі «Омега-Київ»

У медичному центрі «Омега-Київ» протягом 15 років функціонує кабінет урології. За цей час у клініку по допомогу звернулося близько 90 тисяч пацієнтів. Фахівці з досвідом роботи більш ніж 20 років завжди готові допомогти пацієнтові в діагностиці та лікуванні захворювань. Ми стверджуємо, що головне в лікуванні - це бажання пацієнта і комплексний підхід лікуючого лікаря.

Для діагностики та лікування урологічних захворювань у клініці використовують обладнання найкращих світових виробників (OLYMPUS, KARL STORZ, BTL 64-зрізовий комп'ютерний томограф Philips Brilliance CT, магнітно-резонансний томограф Philips Achieva потужністю 1,5 Тесла).

Проблеми лікування урологічних захворювань в Україні

Тільки 35% пацієнтів зі 100% вчасно звертаються по допомогу і беруться за лікування захворювання на початкових стадіях. Решта 65% відкладають своє здоров'я на потім. Фахівці попереджають - своєчасне звернення до лікаря є запорукою швидкого одужання, а з лікуванням на занедбаних стадіях завжди складніше.

Бережіть себе і своє здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram