ГоловнаСуспільствоВійна

Франція закликала не допустити заморожування конфлікту на Донбасі після введення миротворців ООН

Формат миротворчої місії досі є спірним питанням для України і РФ.

Франція закликала не допустити заморожування конфлікту на Донбасі після введення миротворців ООН
Изабель Дюмон
Фото: dnepr.info

Посол Франції Ізабель Дюмон вважає, що Україні необхідно уникнути ситуації, за якої миротворча місія ООН на Донбасі сприятиме заморожуванню конфлікту.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Миротворча місія ООН є одним із потенційних засобів (вирішення конфлікту на Донбасі, - ред.). Але для того, щоб вона існувала, за визначенням потрібен мир, щоб із чогось почати. Зараз це не так... Ви повинні уникнути ситуації, коли ООН сприятиме заморожуванню конфлікту. Це те, з чим ми повинні бути особливо обережні", - сказала Дюмон.

На її думку, необхідно визначити параметри такої місії. Мова не тільки про чисельність.

"Сьогодні немає згоди між Україною і Росією щодо цих параметрів. Питання не зводиться до цифр і національностей, а має більш фундаментальну постановку про те, якою має бути місія. Це те, над чим ми тісно працюємо зі США в рамках Ради Безпеки ООН", - зазначила посол.

Нагадаємо, формат миротворчої місії на Донбасі досі є спірним питанням для України і для Росії, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль усю окуповану територію Донбасу включно з державним кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram