ГоловнаСуспільствоВійна

11 військових постраждали за добу на Донбасі

Зафіксовано 76 обстрілів, у тому числі з важкого озброєння.

11 військових постраждали за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська здійснили 76 обстрілів позицій Збройних Сил України на Донбасі. Унаслідок ворожого вогню вісім українських військових були поранені, ще троє отримали бойові травми.

На Луганському напрямку з реактивних систем залпового вогню, а також 152-міліметрової артилерії, мінометів калібру 120 мм і озброєння танка агресор обстріляв укріплення ЗСУ поблизу Новолуганського. Також 152-міліметрову артилерію і 82-міліметрові міномети противник застосував поблизу Світлодарська, 122-міліметрові артилерійські системи, 120- і 82-міліметрові міномети і озброєння БМП - під Луганським і Новгородським, 122-міліметрову артилерію - в районі Зайцевого, а 120- і 82-міліметрові міномети - неподалік Троїцького. Крім того, по захисниках Новозванівки вогонь вівся зі 120-міліметрових мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів, під Новоселівкою - з танка, мінометів калібру 82 мм, гранатометів і озброєння БМП, а також зі стрілецької зброї - в районі Малинового, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку із заборонених 120-міліметрових мінометів і гранатометів обстріляли захисників Верхньоторецького, шахти Бутівка, Водяного і Гнутового. Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Авдіївки, з озброєння БМП - під Талаківкою, Богданівкою і поблизу шахти Бутівка, з гранатометів - біля Кам'янки, з великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, Гнутового, Славного, Красногорівки, Невельського, Верхньоторецького і Пісків, а зі стрілецької зброї - по захисниках Широкиного, Лебединського, Гнутового і Піщевика. Крім того, в районі Талаківки і Гнутового ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

Нагадаємо, 24 квітня бойовики 69 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі. У результаті виконання бойових завдань дев'ять військових отримали поранення, ще двоє - бойові травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram