ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-мер Херсона пропонує 50 тис. гривень за інформацію про вбивство бізнесмена

Володимир Сальдо вважає, що справа пов'язана з домініканською мафією.

Екс-мер Херсона пропонує 50 тис. гривень за інформацію про вбивство бізнесмена
Фото: hr.npu.gov.ua

Екс-мер Херсона Володимир Сальдо пропонує винагороду в розмірі 50 тис. гривень за інформацію про вбивцю херсонського бізнесмена Ігоря Пащенка. Про це він заявив у коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

"Думаю, слідство (у справі про викрадення Сальдо в 2016 році, - ред.) зайшло доволі далеко, а тому домініканська мафія намагається замести сліди. Для того щоб йому допомогти, я оголошую винагороду в розмірі 50 тисяч гривень за інформацію, яка допоможе слідству зловити вбивцю і встановити замовника", - заявив Сальдо.

Він зазначив, що більше за інших зацікавлений у розслідуванні справи. "Ігор Пащенко був свідком у справі мого викрадення, його вбивство може вплинути на перебіг цього розслідування. Я як ніхто інший зацікавлений у тому, щоб його вбивцю спіймали і було встановлено мотиви і замовника. Сподіваюся, що справа не зайде в глухий кут і буде розкрита якомога швидше", - резюмував екс-мер Херсона.

Нагадаємо, увечері 24 квітня в Дніпровському районі Херсона людина, яка згодом зникла з місця злочину, здійснила декілька пострілів у перехожих. Від отриманих ран на місці загинув бізнесмен Ігор Пащенко, його охоронець отримав поранення. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Улітку 2016 року Сальдо провів 59 днів в ув'язненні в Домініканській Республіці. Його катували і вимагали викуп у розмірі не менш ніж $200 тис. Після звільнення він звинуватив у своєму викраденні брата Ігоря Пащенка - Дениса Пащенка, якого було оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram