ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Володимир Саєнко розповів про оплачувану соцпрограму від Фонду, яка дозволяє уникнути інвалідності на ранніх стадіях Пресс-релиз

Фонд соцстрахування повністю оплачує проходження реабілітації.

Володимир Саєнко розповів про оплачувану соцпрограму від Фонду, яка дозволяє уникнути інвалідності на ранніх стадіях

Голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко нагадав українцям, що профілактика виробничого травматизму і безпека праці є сьогодні одним з пріоритетних завдань, однак у разі нещасного випадку при виконанні службових обов’язків або профзахворювання кожен офіційно працевлаштований отримає гарантовану допомогу від ФССУ. Зокрема, йде мова про повну оплату лікування і подальшої реабілітації. «Оперативна, невідкладна реабілітація після травми на виробництві дає найкращі результати. Це можливість вберегти людину від настання інвалідності. При цьому медична реабілітація – складний, комплексний вид допомоги, який включає систему лікувальних заходів, підібрану індивідуально, тобто це дороговартісне лікування. І його не можна відкладати, збираючи на нього гроші. Тому ці витрати бере на себе Фонд, аби відновити здоров’я людини вчасно, максимально збільшуючи вірогідність відновлення працездатності», – говорить Володимир Саєнко.

Зазначається, що висока ефективність проведення медичної реабілітації може бути досягнута лише за умов обов’язкового дотримання основних принципів: раннього початку, безперервності, послідовності, наступності та повноти надання медичної допомоги хворим, індивідуального підходу та програмування відновного лікування.

Упродовж 2017 року у закладах охорони здоров’я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією 11 51 8 потерпілих на виробництві (в тому числі – медичною реабілітацією у санаторно-курортних закладах – 743 особи), серед яких внутрішньо переміщені особи становлять 460 потерпілих на виробництві.

Окрім реабілітації, усі потерпілі на виробництві мають право на фінансування за рахунок коштів Фонду таких соціальних послуг: діагностика; лікування в закладах охорони здоров’я, у тому числі оперативні втручання, ендопротезування; забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення; протезування; медичний догляд; забезпечення спеціальними засобами пересування (колясками); санаторно-курортне лікування тощо.

Докладніше про фінансування Фондом соціального страхування України лікування та забезпечення лікарськими засобами і виробами медичного призначення потерпілих на виробництві читайте на офіційному веб-порталі Фонду.

Нагадаємо, окрім фінансування реабілітаційного лікування потерпілим на виробництві, право на відновлення здоров’я на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів мають також усі застраховані, тобто офіційно працевлаштовані українці за наявності потереби, не викликаною професійною діяльністю. Завдяки реформі, яку Фонд впровадив з 1 січня 2018 року, сьогодні процес отримання відновного лікування значно спростився, а його ефективність та охоплення збільшились.

Докладніше про те, як отримати реабілітаційне лікування за кошти Фонду, читайте на офіційному веб-порталі ФССУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram