ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міністерство охорони здоров'я повідомило про рекордну кількість хворих на кір з початку року

Міністерство планує посилити імунізацію всіх груп дітей.

Міністерство охорони здоров'я повідомило про рекордну кількість хворих на кір з початку року
Фото: mygazeta.com

За оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за минулий тиждень на кір захворіли 1070 осіб: 507 дорослих і 563 дитини. Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень, з початку спалаху кору з 2017 року, повідомляє прес-служба МОЗ.

Стрімке зростання кількості захворювань за останній тиждень пов'язане з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Київській областях, а також зростанням кількості дорослих, хворих на кір.

Оперативний штаб МОЗ України реагування на ситуацію з поширення кору в Україні прийняв рішення про розширення заходів посиленої імунізації всіх груп дітей віком до 18 років. Також Міністерство охорони здоров'я вивчає можливість проведення імунізації дорослих за епідемічними показаннями з використанням вакцин, закуплених на національному рівні.

Нагадаємо, з початку року на кір захворіли 11 720 осіб - 4564 дорослих та 7156 дітей. Від ускладнень унаслідок кору померло вісім осіб: шестеро дітей і двоє дорослих.

Україна вперше за останні 7 років повністю забезпечена необхідними вакцинами. Вакцина в наявності у всіх регіонах. Зараз залишки вакцин у регіонах налічують 255 тис. доз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram