ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянам можуть дозволити спостерігати за дітьми в дитсадках за допомогою відеокамер

Батьки зможуть контролювати, що відбувається в групі дитини впродовж дня.

Киянам можуть дозволити спостерігати за дітьми в дитсадках за допомогою відеокамер
Фото: Макс Левин

Київська міська державна адміністрація має намір дозволити жителям міста спостерігати за дітьми в дитячих садках упродовж дня за допомогою системи відеоспостереження.

Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров в інтерв'ю "Українським новинам".

За його словами, всі користувачі системи відеоспостереження діляться на чотири основні групи.

До першої цільової групи входять правоохоронні структури, такі як Національна поліція, правоохоронні органи, а також спеціальні служби: Служба безпеки України, Управління державної охорони та інше.

Друга група користувачів займається контролем роботи комунальних служб - комунальні підприємства "Київавтодор", "Київзеленбуд" і районні адміністрації. Ці служби контролюватимуть прибирання сміття, ремонт доріг, прибирання території.

Третя група користувачів - комунальне підприємство "Київдорсервіс", яке за допомогою інтелектуальної транспортної системи (ITS) зможе визначати трафік на дорогах, габарити і номерні знаки автомобілів.

Також передбачено використання системи для так званих "зовнішніх" користувачів - страхових компаній і безпосередньо жителів міста.

Кияни можуть отримувати дані щодо прибудинкової території, крім того, буде запроваджено проект для дитячих садків: батьки зможуть контролювати, що відбувається в групі дитини впродовж дня.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я скасувало медичні картки для вступу дітей у дитсадок або школу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram