ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив запобіжний захід поліцейському Олійнику до 23 червня

Також суд оголосив перерву до 30 травня і планує на наступному засіданні почати вивчати докази обвинувачення.

Суд продовжив запобіжний захід поліцейському Олійнику до 23 червня
Фото: runews.su

Голосіївський районний суд міста Києва за клопотанням прокуратури продовжив на два місяці запобіжний захід поліцейському Сергію Олійнику, який у лютому 2016 року застрелив під час погоні пасажира BMW.

Про це повідомляють на

сайті столичної прокуратури.

"За клопотанням столичної прокуратури Голосіївський районний суд Києва продовжив на 2 місяці (до 23 червня 2018 року) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання поліцейському Сергію Олійнику, звинуваченому в убивстві неповнолітнього під час переслідування BMW 7 лютого 2016", - йдеться в повідомленні.

Також суд оголосив перерву до 30 травня 2018 року і планує на наступному засіданні почати вивчати докази обвинувачення.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року патрульні застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, які сідали в машину з алкоголем. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, потім застосували табельну зброю. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це був перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Печерський райсуд Києва

ухвалив узяти під варту інспектора управління патрульної поліції Києва Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування.

У грудні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо Олійника. Його звинувачують за ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень), ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч.2 ст.15, п.5 ч.2 ст.115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram