ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено 11 військовослужбовців

Число обстрілів з боку бойовиків зросло до 69.

За добу на Донбасі поранено 11 військовослужбовців
Фото: facebook.com/ato.news/

За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ 69 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі, в тому числі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку зі 122-міліметрової артилерії, 120- і 82-міліметрових мінометів і гранатометів противник обстріляв наші позиції в районі Ломакиного. Також 120-міліметрові міномети застосовували в обстрілах Водяного, Новотроїцького, Гнутового і Піщевика, а міномети калібру 82 мм - у районі Широкиного і Водяного. З гранатометів бойовики також відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Лебединського, Талаківки, Авдіївки, Гнутового, Мар'їнки і Піщевика, з великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, Первомайського, Красногорівки і Шахти Бутівка, з БМП - біля Водяного, Піщевика і Гнутового, а зі стрілецької зброї обстрілювали позиції бійців АТО в районі Кам'янки, Новомихайлівки, Авдіївки, Талаківки, Мар'їнки і Водяного.

Крім того, захисників Талаківки, Павлополя і Широкиного обстрілювали ворожі снайпери.

На Луганському напрямку із забороненої 122-міліметрової артилерії і неодноразово зі 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали українські позиції в Луганському. Також 120- і 82-міліметрові міномети використовувалися при обстрілі Новолуганського і Троїцького. З мінометів калібру 82 мм бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ в Новоселівці, з озброєння БМП - поблизу Кримського та Троїцького, з гранатометів - біля Валуйського, великокаліберних кулеметів - у районі Станиці Луганської, Кримського і Новоселівки, а снайперської зброї - під Новгородським.

У результаті здійснення бойових завдань дев'ять українських воїнів отримали поранення. Ще двоє - бойові травми. Постраждалих госпіталізовано, їм надано необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, у вівторок Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала окупацію ОРДЛО Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram