ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала бойовика "ЛНР", який їхав по закордонний паспорт

Затриманий перебував на бойових позиціях під час обстрілів Станиці Луганської.

СБУ затримала бойовика "ЛНР", який їхав по закордонний паспорт
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали бойовика терористичної організації "ЛНР", який намагався потрапити на контрольовану Україною територію через пункт пропуску "Зайцеве" в Донецькій області.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначають, що житель Краснодонського району пішки перетинав лінію розмежування. Під час огляду в нього виявили військовий квиток так званого "2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР", захований у взутті.

"Оперативники спецслужби встановили, що бойовик намагався потрапити на контрольовану українською владою територію для отримання закордонного паспорта громадянина України. Документ був потрібен для оформлення поїздки в одну з країн Близького Сходу, де бойовик планував стати найманцем у незаконному збройному формуванні, створеному кураторами з спецслужб РФ" , - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували, що затриманий перебував на бойових позиціях під час обстрілів Станиці Луганської. Слідство встановлює ступінь його участі у військових діях.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в лютому СБУ затримала одного з керівників кримської ДТСААФ, який їхав по біометричний паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram