ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО попередив про можливі провокації з боку бойовиків

Згідно з "страшилкою", диверсія запланована на час візиту в зону проведення АТО Петра Порошенка.

Штаб АТО попередив про можливі провокації з боку бойовиків
Фото: Макс Левин

Підконтрольні бойовикам ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про нібито підготовку диверсії з боку Збройних сил України на одному зі складів зберігання вибухонебезпечних речовин під час візиту на Донбас президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Так зване "міністерство держбезпеки ЛНР" звинуватило українське командування ОТУ "Луганськ" в підготовці диверсії на одному зі складів зберігання вибухонебезпечних речовин ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Зоря" в Рубіжному", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, згідно з "страшилкою", диверсія запланована на час візиту в зону проведення АТО Петра Порошенка і може стати "додатковим приводом для введення миротворчої місії на Донбас".

Мотивами таких повідомлень в прес-центрі назвали прагнення бойовиків створити в суспільстві додаткову напругу і сформувати негативне ставлення до питання введення миротворців на Донбас. Також метою таких інформаційних вкидань є дискредитація сил АТО в очах міжнародної спільноти і формування негативного іміджу ЗСУ.

"У той же час розвідка штабу АТО не виключає ймовірності підготовки і проведення таких терактів бойовиками російсько-окупаційних військ, тому штаб закликає керівництво підприємств вжити заходів щодо посилення заходів безпеки та охорони", - йдеться в повідомленні.

У штабі АТО підкреслили, що українська сторона зацікавлена в стабільній роботі об'єктів критичної інфраструктури Донбасу. Сили антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей продовжують неухильно дотримуватися Мінських домовленостей по всій лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, Порошенко закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення, "щоб у нас загроза проведення інформаційних диверсій з використанням аналогового сигналу телебачення була виправданням подальшого продовження аналогового мовлення українських мовників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram