ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму матір арештованого кримськотатарського активіста засудили до штрафу і громадських робіт

Зарему Куламетову звинуватили в образі поліцейського.

У Криму матір арештованого кримськотатарського активіста засудили до штрафу і громадських робіт
Зарема Куламетова
Фото: ru.krymr.com

Підконтрольний Росії мировий суд селища Кіровське в анексованому Криму визнав винною Зарему Куламетову в "публічній образі представника влади" (ст. 319 КК РФ) і засудив її до 250 годин обов'язкових громадських робіт і компенсації потерпілому поліцейському в розмірі 20 тисяч рублів.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Потерпілий - заступник начальника поліції ОМВД Росії в Кіровському районі Андрій Рогожин. Прокурор просив 300 годин обов'язкових робіт для матері кримськотатарського активіста Герая Куламетова.

18 січня Куламетова заарештували після обшуку в його будинку в селищі Старий Крим і відвезли в невідомому напрямку. Кілька годин родичі не знали, де він перебуває. Зарема Куламетова пояснила, що в цей час намагалася домогтися інформації від Рогожина.

"Я була в стані афекту, думала, що мій син пропав. Я звернулася до Рогожина, він у відповідь мовчки посміхався. Потім почав знімати мене на мобільний телефон, не питаючи моєї згоди", - розповіла Куламетова в суді.

18 січня суд у Криму визнав винним Герая Куламетова в "пропаганді символіки екстремістських організацій" за публікацію відеоролика в соцмережі Вконтакте в 2012 році і присудив йому 10 діб адміністративного арешту.

Нагадаємо, раніше підконтрольний РФ Центральний райсуд Сімферополя продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці фігурантам "справи 26 лютого" Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram