ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура домоглася арешту 14-річного підозрюваного у вбивстві однолітка в Закарпатській області

Підліток буде направлений на психіатричну експертизу.

Прокуратура домоглася арешту 14-річного підозрюваного у вбивстві однолітка в Закарпатській області
Фото: runews.su

Апеляційний суд Закарпатської області задовольнив скаргу прокуратури і заарештував 14-річного підлітка, який звинувачується у жорстокому вбивстві ровесника.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Відзначається, що суд визнав незаконним рішення про зміну запобіжного заходу підозрюваному на цілодобовий домашній арешт.

"23 квітня, виступаючи на судовому засіданні, прокурор зазначив, що розглядаючи 5 квітня клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою, суд не мав права відпускати юнака додому, оскільки, згідно з попереднім рішенням суду, він повинен утримуватися під вартою до 13 квітня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Апеляційний суд, погодившись з доводами прокурора, скасував рішення Ужгородського міськрайонного суду та продовжив термін утримання під вартою до 13 травня 2018 року.

В рамках досудового розслідування підозрюваний буде направлений на психіатричну експертизу.

Першочергова кваліфікація цього злочину за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Згідно з санкцією цієї статті, юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Нагадаємо, вбивство сталося 14 березня в будинку головного підозрюваного. Загиблому дев'ятикласнику було завдано численних ножових поранень. 18 квітня близько 500 жителів села Нижня Апша перекрили автомобільну дорогу в зв'язку з рішенням суду відпустити під домашній арешт 14-річного підозрюваного у жорстокому вбивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram