ГоловнаСуспільствоПодії

У промзоні в Черкасах горіли старі автопокришки (оновлено)

За попередньою інформацією, пожежа сталася через розгерметизацію ємності з розчинником.

У промзоні в Черкасах горіли старі автопокришки (оновлено)
Фото: ck.dsns.gov.ua

У Черкасах рятувальники ліквідовують займання старих автомобільних покришок на території промислової зони.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Повідомлення про пожежу на відкритому майданчику промзони в районі проспекту Хіміків надійшло близько 16:00. Орієнтовна площа пожежі - 300 кв. м.

На місці події працюють чотири пожежні розрахунки.

Фото: ck.dsns.gov.ua

"Для нарощування сил на місці події по Черкаському гарнізону оголошено підвищений номер виклику. До місця пожежі додатково направлено офіцерський склад Управління ДСНС", - наголошено в повідомленні.

Фото: ck.dsns.gov.ua

Оновлення. Пожежа була локалізована о 17:38, а повністю ліквідована - о 17:45, повідомили в ДержНС.

"Як стало відомо, на території колишньої першої черги заводу Хімічного волокна в районі проспекту Хіміків, працювало приватне підприємство з переробки старих автомобільних покришок. У технології переробки шин на важкі нафтопродукти використовувалися саморобні ректифікаційні колони і легкогорючі розчинники. За попередньою інформацією, пожежа сталася через порушення технологічного процесу, зокрема, розгерметизацію однієї з ємностей з розчинником і його розлив на шини", - наголошується в повідомленні.

В гасінні були задіяні 12 одиниць основної та спеціальної техніки, а також 98 рятувальників, серед яких - два відділення навчальної пожежної частини Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

"Завдяки оперативним та професійним діям, рятувальникам вдалося зупинити поширення вогню на площі 400 квадратних метрів, а також запобігти закипанню і розгерметизації 5-ти ємностей з нафтопродуктами, в яких зберігалося 25 кубічних метрів мастила", - відзначили в ДержНС.

Нагадаємо, раніше в передмісті Дніпра згорів торговий ряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram