ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму відправив під домашній арешт фігурантів "справи 26 лютого"

Асанов і Дегерменджі перебувають під слідством більш ніж три роки.

Суд у Криму відправив під домашній арешт фігурантів "справи 26 лютого"
Асанов и Дегерменджи
Фото: Алина Смутко

Підконтрольний РФ Центральний райсуд Сімферополя продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці фігурантам "справи 26 лютого" Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі. Таким чином Асанов і Дегерменджі пробудуть під домашнім арештом до 7 липня. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Усі підсудні та їхні адвокати виступили проти клопотання прокурора. Захисники звернули увагу суду на те, що розгляд у справі триває більш ніж три роки, всі докази і свідчення свідків оголошені, і підписка про невиїзд була б достатньою мірою запобіжного заходу.

"Перший час на продовження [запобіжного заходу] було дивно чути аргументи звинувачення, потім смішно, зараз - байдуже. Сенс говорити що-небудь, якщо до наших доводів не дослухаються", - сказав Дегерменджі.

Адвокат іншого підсудного Тарас Омельченко наполягав, що клопотання прокурора "виходить за рамки розумного", просив суд дозволити Асанову і Дегерменджі "жити, працювати, а не бути на утриманні родичів". Суддя Сергій Деменок підтримав позицію звинувачення. Наступне засідання призначене на 24 квітня, судовий розгляд переходить у стадію судових дебатів.

Нагадаємо, раніше Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі розповіли про тиск слідства. Асанова і Дегерменджі відправили під домашній арешт у квітні цього року. Ще один фігурант "справи 26 лютого" - заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз - був виданий окупаційною владою півострова Туреччині.

26 лютого 2014 року у будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг. Його ініціювали голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер проросійської партії "Русское единство", нині самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов. У результаті сутичок між прихильниками України та їхніми опонентами, які виступали за "приєднання" українського півострова до Росії, загинуло двоє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram