ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ показала знайдені на Донбасі російські боєприпаси

У Генпрокуратурі заявили про нові докази присутності РФ на території Донецької області.

ГПУ показала знайдені на Донбасі російські боєприпаси
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура заявила про чергове отримання доказів військової присутності Російської Федерації на території Донецької області.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Відзначають, що управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, проводить досудове розслідування фактів застосування представниками влади та командуванням ЗС РФ засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інших порушень законів і звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами, поєднані з умисними вбивствами.

"У результаті проведення слідчих (розшукових) дій у зоні проведення антитерористичної операції співробітниками управління спільно з військовослужбовцями Збройних сил України виявлено чотири протипіхотні міни МОН-50 (1990 р.в.), одну ручну протипіхотну оборонну ударно-дистанційну гранату (рус. РГО), два ударно-дистанційні запали (рус. УЗД, 1992 і 1993 р.в.) до гранати РГО, реактивний піхотний вогнемет РПО "Джміль" (рус. РПО-А "Джміль", 1991 р.в.)", - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

За інформацією Міністерства оборони України зазначені боєприпаси на забезпеченні ЗСУ не перебувають.

У цей час проводять відповідні експертизи. Триває досудове розслідування.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, в лютому розвідка штабу АТО дізналася про прибуття на Донбас 200 російських військових, яких розмістили на полігоні "Східний" у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram