ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони направить 1,2 млрд гривень на підвищення безпеки арсеналу під Славутою

"Рішення прийнято з метою недопущення втрат озброєння, ракет і боєприпасів у результаті вчинення терористичних атак".

Міноборони направить 1,2 млрд гривень на підвищення безпеки арсеналу під Славутою
Архив
Фото: mil.gov.ua

Кабінет Міністрів надав Міністерству оборони право затвердити проект реконструкції технічної території військової частини А1358 в селі Цвітоха Хмельницької області.

Про це йдеться в розпорядженні №256 від 11 квітня.

У пояснювальній записці зазначено, що рішення прийнято з метою недопущення в подальшому втрат озброєння, ракет і боєприпасів у результаті вчинення терористичних атак.

Загальна кошторисна вартість проектної документації на реконструкцію військової частини становить 1 245,13 млн гривень.

Кошти буде виділено за бюджетною програмою "Забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів озброєння, ракет і боєприпасів Збройних сил України на 1995-2020 роки".

Нагадаємо, наприкінці вересня 2017 року на території арсеналу Міноборони в Калинівці Вінницької області сталася пожежа. У результаті було знищено понад 34 тис. тонн боєприпасів.

У березні 2017 року на території найбільшого в Україні військового складу в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Як повідомляли, в 2018 році Міноборони має намір виділити 500 млн гривень на підвищення безпеки складів і арсеналів боєприпасів. У 2017 році на ці цілі було виділено майже таку саму суму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram