ГоловнаСуспільствоПодії

Свідок убивства ізраїльтянина в Києві отримав три місяці в'язниці за приховування злочину

Оскільки в СІЗО обвинувачений перебував більш ніж 6 місяців, суд визнав його таким, хто вже відбув призначене покарання.

Свідок убивства ізраїльтянина в Києві отримав три місяці в'язниці за приховування злочину
Фото: trud-ost.ru

Голосіївський районний суд Києва засудив до трьох місяців в'язниці свідка убивства громадянина Ізраїлю біля синагоги Бродського за приховування злочину.

Про це йдеться у вироку суду.

23 серпня 2017 року близько 23:30 на вул. Шота Руставелі, 12 у Києві невідомі розстріляли ізраїльтянина Шахруха Турсунова. Після скоєння умисного вбивства злочинці зникли на автомобілі Volkswagen Jetta. Свідком злочину став підсудний Тимур Соболевський, який разом із загиблим ізраїльтянином був на задньому сидінні автомобіля злочинців.

"Надалі злочинці, зупинившись на узбіччі неподалік перехрестя вул. Великої Васильківської і вул. Володимиро-Либідської, покинули автомобіль та зникли в невідомому напрямку. Погрожуючи Соболевському вогнепальною зброєю, вони наказали йому залишатися в автомобілі і не повідомляти правоохоронні органи про злочин", - ідеться в повідомленні.

Незабаром Соболевського затримали правоохоронці. На суді він повністю визнав свою провину і повідомив, що вбитий був його давнім другом. Ввечері 23 серпня 2017 року вони їхали по центру Києва з ще двома незнайомими йому чоловіками. Між ними виник конфлікт, який потім перейшов у перестрілку.

"Незнайомці погрожували йому, говорили не повідомляти поліцію про цю подію, інакше вб'ють його і родину", - йдеться у вироку суду з посиланням на слова підсудного.

Суд вирішив визнати Соболевського винним за ч. 1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяне приховування особливо тяжкого злочину) Кримінального кодексу і засудив до трьох місяців в'язниці.

З огляду на те, що в СІЗО обвинувачений перебував більш ніж 6 місяців - з 24 серпня 2017 року по 1 березня 2018 року - суд визнав його таким, хто відбув призначене покарання.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Печерському районі Києва застрелили 29-річного ізраїльтянина Шахруха Турсунова. Того ж дня поліція повідомила, що того, хто стріляв, затримали - 25 серпня Печерський райсуд Києва заарештував його на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram