ГоловнаСуспільствоЖиття

Гельсінська спілка вимагає покарати "С14" за підпал поселення ромів

Правозахисники рішуче засуджують дії праворадикалів.

Гельсінська спілка вимагає покарати "С14" за підпал поселення ромів
Ромське поселення до виселення
Фото: надане Діаною Буцко

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) засуджує знищення націоналістами організації "С14" табору ромів на Лисій горі в Києві і вимагає від поліції розслідувати цей факт. Про це йдеться в заяві УГСПЛ.

"УГСПЛ рішуче засуджує дії представників "С14" у Голосіївському районі Києва, оскільки руйнування поселення ромів є грубим порушенням прав людини, а також вважає неприпустимим переслідування його жителів", - сказано в заяві спілки.

Правозахисники також звернулися до керівництва Голосіївської РДА з проханням перевірити факти участі співробітників адміністрації в подіях 19 квітня і встановити правомірність їхніх дій. Поліцію УГСПЛ закликає ретельно розслідувати дії громадської організації "С14" і негайно вжити заходів проти розпалювання міжрасової ворожнечі.

Читайте також: Як живуть роми в Києві і на Закарпатті

Нагадаємо, 21 квітня представники "С14" розібрали і спалили намети в поселенні ромів на Лисій горі. Напередодні за участю представників праворадикальних організацій антиромський "рейд" відбувся на Центральному залізничному вокзалі. Організатори цих акцій оголошували, що планують наступні "рейди" вже цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram