ГоловнаСуспільствоЖиття

32-га річниця аварії на ЧАЕС

Держагентство запросило в зону відчуження 76 журналістів.

32-га річниця аварії на ЧАЕС
Фото: Макс Требухов

20 квітня Чорнобильську АЕС відвідали 76 журналістів з України, Китаю та Білорусі в рамках прес-туру, присвяченого 32-й річниці аварії на ЧАЕС. Прес-тур було організовано Державним агентством з управління зоною відчуження.

Під час прес-туру відбувся брифінг з керівництвом Державного агентства України з управління зоною відчуження, Чорнобильської АЕС, а також представниками Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника. Віталій Петрук, Валерій Сейда, Тарас Мельничук і Денис Вишневський відповіли на запитання журналістів, що стосуються робіт на майданчику ЧАЕС, у Зоні відчуження і створення заповідника.

Після цього гості відвідали Центральний щит управління-1, блоковий щит управління реактора 3, інтегровану автоматизовану систему контролю (ІАСК) об'єкта "Укриття", головний циркулярний насос станції. Учасники прес-туру вшанували пам'ять біля меморіальної дошки Валерія Ходемчука, який загинув під час аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, аварія на ЧАЕС сталася рано-вранці 26 квітня 1986 року. Об'єкт "Укриття" над четвертим енергоблоком, що вибухнув, побудували впродовж 6 місяців, зараз на станції завершується спорудження нового безпечного конфайнмента (арки) для герметизації зруйнованого енергоблоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram