ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ назвали області з найнижчим рівнем вакцинації

В Україні розпочався Європейський тиждень імунізації.

У МОЗ назвали області з найнижчим рівнем вакцинації
Фото: www.sostav.ru

У Закарпатській та Івано-Франківській областях найнижчий рівень вакцинації від кору і краснухи. Про це на брифінгу з нагоди старту Європейського тижня імунізації в Україні заявила заступниця міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина.

"По-різному проходить покриття вакцинаціями в Україні. У Закарпатській і Івано-Франківській областях найнижчий рівень вакцинації від кору і краснухи, ми намагаємося з'ясувати причини. В Одеській області рівень вакцинації трохи покращився, але він і надалі досить низький", - цитує Стефанишину РБК-Україна.

Читайте також: Уляна Супрун: "Відставки не буде"

За словами заступниці міністра, у всіх регіонах України наявні вакцини для всіх щеплень.

"Протягом останніх 10 років в Україні були перебої з поставками вакцин. Все почалося з 2010 року, коли був критичний стан з вакцинами. Зараз усе змінилося - у всіх регіонах України наявні всі вакцини для всіх щеплень. Ми хочемо змінити календар щеплень і зробити його зручнішим для батьків. Якість вакцин... Усі вони є безпечними й ефективними, вони кваліфіковані ВООЗ", - повідомила Стефанишина.

Нагадаємо, з 2018 року МОЗ вводить нову міжнародну методику розрахунку потреби у вакцинах, розроблену спільно з ВООЗ і дитячим фондом ООН (UNICEF).

Європейський тиждень імунізації проходить з 23 по 29 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram