ГоловнаСуспільствоВійна

Авдіївці та сусіднім селам пообіцяли відновити водопостачання до вечора

Населені пункти були без води п'ять днів через обстріли працівників Донецької фільтрувальної станції.

Авдіївці та сусіднім селам пообіцяли відновити водопостачання до вечора
Фото: voda.dn.ua

Оперативні служби запустили насоси Донецької фільтрувальної станції і наповнюють водою її резервуари. Очікується, що централізоване водопостачання відновлять в Авдіївці сьогодні ввечері. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в себе у Facebook.

"Вранці працівники ДФС вийшли на роботу в супроводі спостерігачів і приступили до установки устаткування. Як повідомляють мені оперативні служби, станом на тепер вже запустили насоси і наповнюють водою резервуари ДФС. Після цього вода буде закачуватися на Авдіївку - до вечора централізоване постачання води місту має бути відновлено", - написав Жебрівський.

Працівники ДФС погодилися повернутися на роботу після домовленостей підприємства "Вода Донбасу" з Міжнародним комітетом Червоного хреста і СММ ОБСЄ про супровід персоналу, повідомило МінТОТ у Twitter.

Нагадаємо, 17 квітня під час обстрілу з боку бойовиків були поранені п'ятеро працівників Донецької фільтрувальної станції, які їхали на автобусі.

18 квітня ДФС зупинила свою роботу. Припинено постачання питної води в Авдіївку, частково у Донецьк і Ясинувату, в селище Червоний Партизан, село Крута Балка і Верхньоторецьке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram