ГоловнаСуспільствоВійна

Один український військовий загинув на Донбасі вчора

Двох військових поранено, ще двоє отримали бойові травми.

Один український військовий загинув на Донбасі вчора
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 21 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 47 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи заборонену Мінськими угодами зброю. Про це інформує штаб АТО.

На донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів й озброєння танків бойовики обстріляли українські опорні пункти в районі Павлополя і Пищевика.

Також міномети калібру 120 мм агресор застосував по захисниках Водяного та Новотроїцького, гранатомети і стрілецьку зброю - в районі Авдіївки, Кам'янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакиного і Невельського, великокаліберні кулемети - неподалік Пищевика, Новотроїцького, Черненка, Гнутового і Талаківки.

Крім цього, у Павлополі і Талаківці агресор застосував БМП, стрілецьку зброю - поблизу Мар'їнки, Красногорівки, Лебединського, Широкиного і Шахти "Бутівка", а по захисниках Павлополя і Новотроїцького - вели снайперський вогонь.

На луганському напрямку заборонені 120-мм міномети ворог застосував по українських позиціях поблизу Новоолександрівки, Катеринівки та Зайцевого. З мінометів калібру 82 мм вогонь вели по захисниках Кримського, Новоселівки, Луганського, Новгородського і Зайцевого.

Також під вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї потрапили наші укріплення в районі Кримського та Луганського, з гранатометів - неподалік Зайцевого, а з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - під Новоселівкою.

В результаті бойових дій один захисник України загинув. Двоє українських воїнів отримали поранення, ще двоє українських військовослужбовців - бойові травми. Постраждалих доставили в лікувальні установи.

Нагадаємо, вчора штаб АТО нарахував 31 обстріл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram