ГоловнаСуспільствоВійна

За чотири роки на Донбасі загинули понад 2540 мирних жителів, - ООН

Понад дев'ять тисяч цивільних осіб отримали поранення.

За чотири роки на Донбасі загинули понад 2540 мирних жителів, - ООН
Фото: Олена Лошадкіна

В Організації Об'єднаних Націй підрахували кількість загиблих і поранених серед цивільного населення в результаті збройних дій на Донбасі. За даними організації, з початку конфлікту на сході України більш як 2,5 тисячі чоловіків, жінок і дітей були вбиті, а понад дев'ять тисяч отримали поранення. Про це під час доповіді в Нью-Йорку повідомив координатор ООН в Україні Ніл Вокер, повідомляє УНІАН.

"Понад 2540 цивільних осіб загинули і 9000 отримали поранення в результаті бойових дій на сході України за 4 роки. Кількість загиблих збільшується майже кожного дня", - йдеться в доповіді.

Вокер також розповів, що більш як 600 тисяч чоловік, в тому числі 100 тисяч дітей, відчувають на собі вплив тривалих збройних зіткнень уздовж 457-кілометрової «лінії розмежування». За його словами, щомісяця понад 1 мільйон осіб змушені перетинати «нічию землю» через контрольно-пропускні пункти, багато хто з них це роблять тільки для того, щоб отримати доступ до основних гуманітарних і соціальних послуг.

В ООН також заявили про критичну нестачу коштів для забезпечення гуманітарної допомоги постраждалим в результаті конфлікту на сході України.

Нагадаємо, 14 квітня виповнилася четверта річниця з дня, коли підписали указ про початок проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях для протидії неоголошеній гібридній війні, яку проти України почала Російська Федерація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram